Bliv glad hver dag ved hjælp af yoga

Yoga er på kort tid blevet en af tidens største trends i Danmark, især blandt kvinder, men det er skam også for mænd. Yoga er for alle, og det har det været længe – Herretidende har endda udgivet en artikel omkring det. Måske er det først blevet populært nu, men yoga har eksisteret i mere end 5.000 år. Mens mange andre sundhedstrends er forsvundet efter lidt tid, bliver yoga ved med at være her. Og hvorfor mon? Jo, fordi der er så uendeligt mange fordele ved at udøve yoga.

Yoga er også egnede nybegyndere, det er billigt, du kan gøre det derhjemme og du vil opleve en langt større glæde i dit liv, når du først er kommet i gang.

Stresset, træt og tidspresset – yoga er svaret

Yoga er en kombination af træning for kroppen og træning for sindet. Det inkluderer en masse balancer og bevægelser udført i et flow. Med yoga træner du hele kroppen, og de mediterende balancer lægger op til at man kigger indad. Når man træner yoga, bliver man nemlig bedre og bedre til at berolige sine tanker, fordi det kræver koncentration at holde balancerne samtidig med at man befinder sig i et rum, hvor tankerne kan sættes fri. Man bliver derfor ikke så let distraheret og kan lettere fokusere, hvis man træner yoga. Studier viser desuden, at man rent faktisk bliver gladere af at dyrke yoga. Ud fra studierne kan man se, at depressioner forbedres af yogatræning, og man får et højere niveau af serotonin, en af de glædesreceptorer vi har i hjernen, hvis man dyrker yoga.

På samme side er der så mange former for yoga, hvilket betyder at der er nogle sessioner, der tager lang tid og nogle, der ikke gør. Er du fx meget presset på tid i din hverdag, kan det være en udfordring at gå til 2 timers lange sessioner i fitnesscentret. Men som sagt kan yoga nemt laves derhjemme, og så kan du nøjes med at nuppe en 20 minutters fokuseret omgang yogatræning.

Yoga har også en evne til at gøre niveauet af det velkendte stresshormon cortisol lavere. Hvis du er stresset, træt og tidspresset, kan yoga derfor være et nøgleelement til en gladere hverdag.

En dyb søvn

Ifølge andre studier, er yoga også behjælpelig med at forbedre en andet vigtig del af vores sundhed – nemlig søvn. I løbet af en travlt hverdag bliver vi stimuleret af alle mulige ting, men yoga gør det muligt for vores nervesystem af slappe af, så du kan sove bedre, og alt i alt få en sundere livsstil.

par-til-yoga


About admin