Undgå stress med mindfulness

Det fleste af os har sikkert hørt at mindfulness kan hjælpe med at reducere stress. Men hvordan kan det at være mindful egentlig hjælpe os?

Hundredvis af studier viser at mindfulness ikke blot reducere stress, men samtidig bygger en mental mur, således at fremtidens stressfaktorer har mindre påvirkning på vores lykke og helbred.
Det bekræfter en anden blog omkring mindfulness også.

Stress er kroppens måde at reagerer på enhver form for ordre. Det kan skyldes gode såvel som dårlige oplevelser. Når et menneske føler sig stresset af noget der foregår omkring dem, reagerer kroppen ved at frigive kemikalier ind i blodet. Disse kemikalier giver mere energi og styrke, hvilket kan være en god ting, hvis stressen skyldes fysisk fare. Men det kan også være en dårlig ting, hvis stressen er som reaktion på noget følelsesmæssigt, og der er ikke noget udløb for denne ekstra energi og styrke.

Ved hjælp af mindfulness bliver du mere opmærksom på dine tanker. Du kan derfra nemmere skelne mellem dem og træde tilbage fra disse tankerne, og ikke tage dem så bogstaveligt. På denne måde er dine tanker ikke en stor stressfaktor.

Hvordan virker mindfulness?

Ved hjælp af mindfulness reagerer du ikke tankeløst på enhver situation. I stedet har du overskuddet til at tage et øjeblik til at holde pause og derefter bruge dit rolige sind for at komme frem til den bedste løsning. Mindfulness hjælper dig med at gøre dette gennem en række opmærksomheds øvelser. Du bliver mere opmærksom på kroppens behov. Du mærker smerte tidligere ned før, og kan derfor handle mere passende. Du bliver også mere opmærksom på andre menneskers følelser. Når din følelsesmæssige intelligens stiger, er du mindre tilbøjelige til at komme i konflikt. Dit niveau af omsorg og medfølelse over for andre og dig selv stiger. Dette medfølende sind medfører at du hæmmer dit stressrespons.

Ved hjælp af mindfulness bliver du også i bedre stand til at fokusere og hold fokus. Således bliver du i stand til at fuldende dit arbejde mere effektivt, dette medfører at du har en større følelse af velvære, og dette reducerer stressresponset.

Alt i alt ændre du din holdning til stress. I stedet for kun at se de negative konsekvenser af at føle sig stresset, giver mindfulness dig plads til at tænke anderledes om stresset selv. Du vil opdage hvordan det reducerede tryk hjælper med at stimulere dig, og giver en en positiv effekt på din krop og dit sind.

mindfuless-hjaelper-paa-stress


About admin