Sådan påvirker meditation dit humør

Meditation kan påvirke og hjælpe dig og dit sind på mange forskellige måder. Dit humør påvirkes blandt andet af meditation og mindfulness.

Meditation er en mental øvelse, som hjælper dig med at fokusere på hvad der sker lige nu. Meditation er i al sin enkelhed, at kunne styre sin egen opmærksomhed. Dine tanker bevæger sig uvilkårligt rundt hele tiden. Fra det ene øjeblik går dine tanker fra en samtale tidligere i dag til hvad der skal ske i morgen. Din bevidsthed og tanker svinger hele tiden fra det ene emne til et andet. Der er ikke kontrol.

Folk mediterer af mange forskellige årsager. De mest populære grunde er at ønsker som at forbedre helbredet, ydeevnen, fokusset, hukommelsen eller kreativiteten. Andre ønsker også personlig vækst, følelsesmæssig helbredelse og terapi.

Men uanset formål eller ønske, så er resultatet det samme. Du får det bedre mental og fysisk. Alt dette resulterer i at du bliver gladere. Overskuddet og glæden er i top.

Så hvad end grunden der har fået dig til at læse denne artikel, så er du godt på vej. Med et godt helbred bliver du lykkeligere, og det er jo det, det hele handler om, vi vil alle sammen gerne være lykkelige.

Bliv gladere med mindfulness

Undersøgelser viser at når du mediterer, bliver du mere opmærksom på hvad der sker lige nu. Dette gør dig i stand til at handle korrekt og ikke overreagere.

Eksempelvis når partneren eller kollegaen råber af dig, så der den mest naturlige reaktion at råbe tilbage, være tavs eller være defensiv. Tanken er: hvad er deres problem. Det er let at bebrejde i stedet for at tage et skridt tilbage og tage ansvar for din side i argumentet, når andre optræder som om vi er de eneste til at tage skylden.

Men når du mediterer, får du evnen til at tænke mere rationelt, logisk og se sagen fra flere perspektiver. Med andre ord, du er i stand til at løsne argumentationen med øget færdigheder og bevidsthed.

Meditation tillader dig at udvikle et rolig sind, der kan hjælpe dig med at køle ned og kommunikere mere effektivt i dine relationer. Bedre kommunikation svarer til bedre livskvalitet. Det vil sige et roligt sind er vejen frem til lykken.

Er du allerede et glad menneske, så der ingen grund til ikke at øve meditation alligevel. Meditation kan nemlig gøre dig endnu lykkeligere.

humør-af-meditation

 

 


About admin